SARAJEVO

Zimska služba KJKP "Rad": Na terenu 49 vozila i 200 radnika

Fena

4.12.2017

Ekipe Zimske službe KJKP "Rad" su na terenu i jutros i čiste snijeg na području Kantona Sarajevo.  

Na terenu se trenutno nalazi 49 specijalnih vozila koji su angažirani na sprečavanju poledice, te 200 radnika koji čiste pješačke prostore - trotore, stepeništa, mostove i druge javne površine, potvrdio je Feni glasnogovornik "Rada" Mirza Ramić.

Kazao je da su prohodne ulice prvog i drugog prioriteta i djelimično trećeg.

- Danas se čiste ulice treće i četvrtog prioriteta odnosno padinski dijelovi grada. Normalizaciju saobraćaja očekujemo sutra ujutro, gdje ćemo imati prohodne ulice svih prioriteta. Trenutno se fokus stavlja na ručno čišćenje stepeništa, mostava, pješakih prelaza i drugih prostora koje koriste pješaci i do sutra ujutro očekujemo da će se pješaci moći kretati bez ikakvih poteškoća - kazao je Ramić.

Po njegovim riječima, za vrijeme vikenda bez poteškoća funkcionirao je javni gradski saobraćaj na svim linijama. U noći od petka do nedjelje do 21.00 sati mjestimično je palo između 39-45 centimetara snijega i do sinooć snijeg nije prestajao padati.

Ramić je naglasio da Zimska služba, kao i svake godine ima probleme s nepropisno parkiranim vozilima.

KJKP Rad apelira na građane da vode računa gdje parkiraju svoje automobile kako bi Zimska služba ovog preduzeća mogla obavljati bez problema svoje zadatke.

KJKP Rad apelira na građane i da izvrše svoju zakonsku obavezu, da očiste snijeg ispred svojih stambenih objekata do prve saobraćajnice i da snijeg ne bacaju na već očišćene saobraćajnice.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.