SARAJEVO

Kosi lift na Ciglanama u kvaru

Kosi lift u kvaru od petka ( M. Kadrić)

N. M.

24.12.2017

Kosi lift na Ciglanama ponovo ne radi pa su brojni stanovnici ovog naselja prisiljeni ići stepenicama do svojih domova. Zbog snježnih padavina i niskih temperatura, stepenice su na pojedinim mjestima i poledile, što može biti kobno, pogotovo za penzionere. Zbog kvara oni pješače od petka.  

Kako nam je kazala penzionerka Amina Sijerčić, koja svakodnevno koristi kosi lift, ogorčena je zbog nemara nadležnih, jer lift češće ne radi nego što radi.

- Stalno tražimo rješenje, zvali smo Mjesnu zajednicu, ali nam niko ne zna reći kada će raditi. Čak sam čula priče da će uvesti neku kombi liniju. Nama su ljudi koji održavaju lift rekli da ne trebaju velika sredstva za održavanje, ali, evo, opet ne radi. A nas, starijih, ima koliko hoćete - kazala nam je Sijerčić.

Da se priča o rekonstrukciji, čula je i Nermina Forić. Kaže, i ona redovno pješači.

- Ne koristim lift često. Nekad se ne mogu pouzdati jer se nikad ne zna hoće li raditi. Čula sam priče o rekonstrukciji, ali ništa konkretno se ne radi - rekla nam je Forić.

Kontaktirali smo i GRAS, koji je nadležan za održavanje, a oni su nam kratko kazali da znaju da je lift u kvaru. Također, nije poznato ni kada će lift biti popravljen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.