SARAJEVO

Vlada KS donijela nekoliko značajnih odluka: Od januara jeftinije grijanje!

„Toplane“: Priprema novih cjenovnika

Piše: A. Na. - F. Sa.

27.12.2017

Dobre vijesti i obećanja dolaze nam iz Vlade KS. S početkom naredne godine, naime, cijene centralnog grijanja, odnosno usluga „Toplana“, bit će znatno niže, potvrdio je to za „Dnevni avaz“ Jasmin Halebić, ministar finansija KS.

Novčana pomoć

- Već u januaru na kućne adrese građana stići će niži računi za grijanje. To će, vjerujem, obradovati više od 53.000 korisnika ovog preduzeća - kazao je Halebić za „Avaz“ nakon jučerašnje sjednice.  

Nadalje, iz budžeta bit će izdvojeno 6 miliona KM za isplatu vansudskih nagodbi, a na osnovu tužbi koje su podnijeli nezadovoljni radnici protiv državnih institucija. Na jučerašnjoj sjednici Vlade KS ministri su razgovarali i o novčanoj pomoći Fonda za zaštitu okoliša FBiH. Novac, odnosno 500.000 maraka bit će prebačeno na račun Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Utvrđene takse

- Također, bilo je govora i o smjeni školskih odbora, i to u 30 osnovnih škola. Data je saglasnost za imenovanje novih ljudi. Novina je i to da smo utvrdili boravišne takse za turiste i one sada iznose jednu i dvije KM. Za one koji budu boravili u privatnim kućama vlasnici će plaćati 50 KM za čitavu godinu - pojasnio je Halebić.

Nastavak u četvrtak

Prema njegovim riječima, nastavak sjednice Vlade KS bit će održan u četvrtak. Tada će se razmatrati i preostale tačke dnevnog reda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.