Foto: Kreativne radionice u Centru za mlade

PROJEKTI

Javne ustanove pripremile bogat sadržaj tokom januara: Đaci raspust mogu iskoristiti uz besplatne programe i radionice

Autor: I. BANDIĆ
30.12.2017 08:00
A
A
A

Dok vlada pretpraznična euforija među sugrađanima i prave se planovi za što bolji doček Nove godine, brojni školarci već razmišljaju kako na najbolji način iskoristiti raspust. Nastava u prvom polugodištu završava se danas, a zimski odmor trajat će do 29. januara naredne godine. Da bi pomogle đacima u organiziranju što kvalitetnijeg raspusta, brojne javne ustanove pripremile su zanimljive sadržaje.  

Filmske projekcije

Tako je Biblioteka Sarajeva i ove godine tokom zimskog raspusta za đake organizirala različite interaktivne i edukativne radionice, pričaonice, kao i filmske projekcije. Da je i početak naredne godine rezerviran za bogat i raznovrsan program, potvrdila nam je Amela Đelilović-Malešević iz Biblioteke.

- Projekt "Zimski raspust u biblioteci" bit će realiziran od 3. do 31. januara u sedam odjeljenja. Među 15 programa koji su prilagođeni za predškolski i školski uzrast nalaze se i maraton u čitanju, kviz znanja te brojne kreativne radionice. Prva počinje već 3. januara u terminu od 14 do 15.30 sati, a dan kasnije druženje je zakazano u Hadžićima od 12 do 13.30 sati. "Mali knjižničari" utorkom i četvrtkom u terminu od 14 do 15 sati družit će se na Otoci te u odjeljenju "Mak". Ulaz na sve programe je besplatan - ističe Đelilović-Malešević.


  • Klizanje u tri općine
    Klizanje u tri općine

Svi zainteresirani đaci iz Novog Sarajeva će se tokom januara moći družiti, ali i pokazati svoju kreativnost u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu na Grbavici.

Stalne prijave

- Kao jedna od najposjećenijih, likovna i kreativna radionica za mlade bit će otvorena svakog radnog dana i tokom januara od 11 do 12 sati - poručili su iz Centra na Grbavici te dodali da se zainteresirani uvijek mogu prijaviti.

Besplatno klizanje  

Do 15. februara klizanje će biti besplatno za sve uzraste u Centru "Safet Zajko" svakog dana od 10 do 21 sat, a cijena cjelodnevnog najma klizaljki košta marku. U januaru i februaru svim učenicima osnovnih i srednjih škola iz općine Centar bit će dostupni besplatni termini klizanja na Trgu prof. dr. Nijaza Durakovića. Na Vilsonovom šetalištu Općina Novo Sarajevo otvorila je "Ledenu čaroliju", uz besplatno klizanje.