SARAJEVO

Problemi za prolaznike na Bembaši: Samo čekaju da se most sruši!

Most u lošem stanju

N. Ć.

9.1.2018

Oronuli drveni most na Bembaši svakodnevno predstavlja problem onima koji tuda prolaze. To je i ruglo općine Stari Grad, a prema riječima vijećnika Seida Škaljića, most nije jedini problem koji je neophodno riješiti što prije.  

- U tom dijelu općine imamo i problem starih bazena, koji predstavljaju ne baš lijep prizor. Taj dio je zapušten i pokušavamo naći rješenje. Most gledamo kao dio paketa zajedno s bazenima. Postoji plan i želja svih da se to riješi - kazao je Škaljić.

Kako je rekao vijećnik Ekrem Kaljanac, Općina trenutno ne planira sredstva za obnovu mosta.

- Most je truho i prijeti opasnost da se neko nasloni na drvene dijelove i upadne u Miljacku. Ono što nadležni iz Općine ne znaju jeste da je Grad dobio ingerenciju nad svim mostovima u Sarajevu. Za obnovu mosta treba da se obratimo gradonačelniku - podsjetio je Škaljić.

ČOLIĆ: Ne mogu se pohvaliti

KLICO: Zaobilazi most

Zapostavljeni bazeni i oronuli most nisu jedini problemi, jer ni samo šetalište na Bembaši nije u boljem stanju. Puknute ploče i slomljene klupe samo su odraz stanja u našoj općini, rekla je mještanka Nermana Čolić.

- Ne možemo se pohvaliti kako je uređeno naše šetalište, svakodnevno prelazim most i, iskreno, ne pada mi na pamet da se uhvatim za ogradu. Da li neko dijete treba da se utopi da bi se obnovio - rekla je Čolić.

Njeno mišljenje dijeli i Emir Klico, koji kaže da ne prolazi drvenim mostom, ali često izvede psa na šetalište i samo čeka da se dio mosta sruši.

Šetalište Bembaša "krase" i polomljene klupe i pločnici

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.