SARAJEVO

Nova priznanja za slatke čarolije Damira Rožajca

Damir: Dobio i lentu

Piše: Z.K.

10.1.2018

Damir Rožajac je itekako poznato ime u svijetu kulinarstva, odnosno poslastičarstva. 

Dobitnik je prestižnih priznanja za svoje slatke kreacije, a među najnovijima je priznanje Asocijacije kuhara i slastičara Italije, Slovenije, Švedske, Srbije, Hrvatske.

Damir je za svoj rad dobio i lentu, zahvalnice i priznanja te postao njihov član ispred asocijacije Chef.Hr iz Hrvatske, na čijem je čelu predsjednik Eric Glavica.

Osvojene medalje

- Lentu sam dobio na takmičenju u Srbiji održanom pod pokroviteljstvom master chefa Jovice Đurđevića, koji je predsjednik i Master Chef Švicarske i Ambasador Srbije u kulinarstvu. Riječ je o druženju kuhara i slastičara pod nazivom „Kuhari bez granica“, a prisustvovali su predstavnici velikog broja zemalja. Bili su prisutni Nebojša Mitrović Nibe, predsjednik asocijacije chefova Švedske, Dejan Stanković, predsjednik asocijacije Srbije, Mario Savona predsjednik asocijacije Italije, Zdravko Krnjajić iz Slovenije, Hamid Hadžić iz BiH, Miloš Jovanović, Milijan Stojanić... – kaže nam Damir. 

Ovakva takmičenja održavaju se i zasnivaju prvenstveno na druženju, upoznavanju i razmjeni mišljenja te iskustava vezanih za kulinarstvi i slastičarstvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.