SARAJEVO

Sulejman Haljevac: Mnogo pomažemo mladima i osjetljivim kategorijama društva

Haljevac: Ponosan na realizaciju SBB-ovih inicijativa ( A. Durgut)

Piše: N. MANJURA

12.1.2018

Općinsko vijeće (OV) Centar u protekloj godini održalo je 19 redovnih i 12 tematskih ili svečanih sjednica na kojima se raspravljalo o čak 289 odluka. Ključni projekti bili su izgradnja vodovodne mreže na Nahorevu i Nahorevskim Brdima te izgradnja škole na Šipu, projekt vrijedan više miliona maraka. Kako nam je kazao dopredsjedavajući OV Sulejman Haljevac (SBB), veoma su zadovoljni učinjenim, ali i pravcem u kojem se kreću odluke. 

Gradnja zgrada

- Okrenuli smo se mladima, socijalnoj politici i osjetljivim kategorijama društva. Nismo dozvolili gradnju zgrada, umjesto toga, napravili smo 11 parkova za djecu. Pokrenuli smo vidljive stvari, kao što su finansiranje vantjelesne oplodnje, reklame uz saobraćajnice koje su nam povećale i budžet, rekonstruirali smo Pozorišni trg „Susan Sontag“, počeli i s utopljavanjem zgrada... - rekao je Haljevac.

Dodao je i da je najponosniji na činjenicu da je realizirana inicijativa SBB-a pa je po rahmetli profesoru Nijazu Durakoviću park ''Hastahana'' dobio ime. Fokus u narednoj godini, kako je kazao Haljevac, bit će na gradnji infrastrukture.

Dvorane i vrtići

- Planiramo graditi sportske dvorane i vrtiće. Također, akcent ćemo staviti i na izgradnju centara za zdravo starenje koji su se do sada pokazali kao opravdan projekt. Rekonstrukcija stadiona „Asim Ferhatović Hase“ je veoma važna da bismo u glavni grad opet vratili međunarodna takmičenja - istakao je Haljevac.

Ko su korisnici općinskih stanova 

Kako je kazao Haljevac, već na jednoj od narednih sjednica OV naći će se predmeti koji su i po 20 godina bili u ladicama, a za to vrijeme pojedinci su ubirali korist.

- Trebamo ispitati poslovanje firme BOOC. Predugo je taj predmet guran u stranu. Moramo ući u spisak općinskih stanova, samo za jedan mali dio imamo podatke o tome ko su korisnici, dok se o ostalima apsolutno ništa ne zna, a to su stvari koje mogu puniti budžet - zaključio je Haljevac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.