Sarajevo

Bira se "najselfi" iz Starog Grada

Avaz.ba
12.01.2018 15:34
A
A
A

Općina Stari Grad nastavlja projekt "Ljepši i veseliji Stari Grad - Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva" organizacijom izbora najbolje fotografije s ulica ove općine.

Svi koji to žele, mogu na ulicama Starog Grada napraviti "selfi" s novogodišnjom dekoracijom u pozadini i imaju šansu osvojiti neki od vrijednih poklona.

Građani, ali i brojni turisti koji posjećuju općinu Stari Grad, već danas mogu napraviti selfi na ulicama najstarije općine, objaviti ga javno na svom FB profilu, označiti da se nalaze u općini Stari Grad, uz hashtagove #ljepsistarigrad i #veselijistarigrad, a vlasnici selfija s najvišelajkova osvojit će vrijedne poklone! Proglašenje najboljeg selfija bit će 26. januara.

Općina Stari Grad, u saradnji s Fondacijom "Sarajevo Navigator", počela je implementaciju projekta "Ljepši i veseliji Stari Grad - Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva", 22.decembra i trajat će sve do izbora "najselfija".

Postavljene su novogodišnje dekoracije u ulicama Ferhadija, Sarači, Štrosmajerova, Baščaršijski trg, Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih beretki i Trg fra Grge Martića.

Ove ulice ukrašene su novogodišnjim dekoracijama, svjetlećim lampicama, zvijezdama, pahuljama, novogodišnjim jelkama, a takve dekoracije postavljene su prvi put na sarajevskim ulicama.