SARAJEVO

Kontejnerske niše pred ulazom u apoteku

E. Muračević/ Avaz.ba

Piše: Avaz.ba

13.1.2018

Provođenje Ugovora kojeg je Općina Vogošće potpisala sa firmom “Ame” iz Breze, o izgradnji i proširenju kontenjerskih niša na više lokacija ove lokalne zajednice ne nailazi na odobravanje dijela građana jer, kako kažu, oni koj su mislili o lokacijama na kojima će se graditi niše za kontejnere, nisu mislili o komoditetu građana i ljepoti okoliša. 

Jedna od takvih lokacija je, zasigurno, ona u ulici Spasoje Blagovčanina koja je sa ranijeg mjesta pomjerena tik pred ulazna vrata objekta Apoteke Sarajevo. 

Gradnja ovih niša izazvala je negodovanje uposlenih u Apoteci ali i brojnih građana koji u ovu ustanovu navraćaju po potrebne lijekove. Prema Općini Vogošća već su proslijeđeni određeni protesti vezani za obustavu ovih radova, a o ovakvom načinu odabira lokacija za kontejnerske niše bit će govora i na narednoj sjednici Oćinskog vjeća Vogošća.

- Ukoliko se mislilo da ovi kontejneri, isključivo, služe za potrebe Doma zdravlja Vogošća i same Apoteke, u zaleđu ovih ustanva mogao se urediti adekvatan prostor. Ova lokacija, ukoliko bude izgrađena pred ulazom u Apoteku, vrlo brzo će postati mjesto nove divlje deponije i ruglo u samom centru naselja - kaže jedan od građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.