SARAJEVO

Policija obnavlja vozni park: 90 novih vozila, za automobile daju još tri miliona KM

U toku ugradnja rotacija na vozila, koja će imati i novi vizuelni identitet

F. SABLJICA

17.1.2018

Novih 90 vozila Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS u završnoj je fazi opremanja, a trenutno se postavljaju rotacije i ojačavaju prednja sjedišta. Na ulicama bi trebala biti najdalje do kraja mjeseca. Radi se o 80 automobila marke Golf 7 i 10 Škoda Octavia, s novim vizuelnim identitetom. 

Priprema projekta

Kazao je to za "Dnevni avaz" policijski komesar Mevludin Halilović, koji je istakao da bi iduće sedmice trebalo biti gotovo opremanje.

- Izabrali smo i osiguranje za vozila. Dok bude gotovo opremanje, automobili će biti na ulici. Tada ćemo odrediti i raspored vozila po organizacionim jedinicama, prema potrebi, broju izvršilaca i stanju vozila - kazao je Halilović.

Budžetom ove godine također su planirana tri miliona maraka za nabavku vozila za potrebe MUP-a, a, kako nam je rekao Halilović, treba se pripremiti projekt o tome koji će se tip automobila nabaviti, a taj projekt mora odobriti Vlada KS.


Halilović: Raspored vozila. Halilović: Raspored vozila

Ozbiljnije investicije

- Radi se o vozilima za prijevoz osoba, terenskim vozilima i vozilima za Sektor kriminalističke policije. Ovo su ozbiljnije investicije kad je u pitanju nabavka vozila za MUP - kazao je Halilović.

Brža reakcija policije  

Halilović je istakao da će nabavkom vozila značajno obnoviti vozni park MUP-a, što će pomoći prilikom izvršavanja redovnih zadataka policijskih službenika.

- Bit ćemo brži, ekspeditivniji, imat ćemo mogućnost pristupa svim dijelovima grada za kratko vrijeme, zaštitit ćemo policijske službenike od utjecaja vremenskih nepogoda, imat ćemo bržu reakciju policije na događaje i na pozive građana - rekao je Halilović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.