SARAJEVO

Šta sve mušterije zahtijevaju od vozača "Sarajevotaxija": Žene od taksista traže i da im uhode muževe

Piše: L. ŠABIĆ

19.1.2018

Taksi prijevoz pojedini građani nerijetko zloupotrebljavaju pa se taksisti „Sarajevotaxija“ tako nađu u raznim neobičnim situacijama. 

Uposlenici iz Dispečerskog centra kazali su nam s čime se sve susreću taksisti i kakve im zahtjeve upućuju sugrađani.

Cijena goriva 

- Građani nas često zovu i traže da im dostavimo cigarete, hranu ili da im odvedemo psa u veterinarsku stanicu. Osim toga, zahtijevaju da im kažemo cijenu goriva, zašto kasni autobus ili neki let - kazali su nam iz Dispečerskog centra.

U Dispečerski centar pristižu raznorazni zahtjevi

U razgovoru s taksistom Rusmirom Ramićem saznali smo da im najviše smetaju bahatost i nekultura pojedinih mušterija.

- Najviše nam smeta to što nas pojedinci vrijeđaju i prijete nam na razne načine. Ima i onih koji zloupotrebljavaju naše usluge i bahati su. Neki unose hranu, misle da sami mogu paliti i gasiti radio, otvarati prozor, uključivati klimu... - istakao je Ramić te dodao da je česta pojava da mušterije ne znaju ni gdje žele ići.

Ramić: Zloupotreba usluge

Predsjednik Udruženja „Sarajevotaxi“ Enver Suljagić kazao je da građani poistovjećuju taksi prijevoz s kućnom dostavom.

Traže pomoć 

- Ljudi ne znaju gdje se nalazi neka prodavnica, pa zovu taksi da im pomogne. Dobijemo spisak namirnica i žele dostavu na kućnu adresu. Pojedine mušterije zahtijevaju da taksista krši saobraćajna pravila. Najzanimljiviji su slučajevi, a nisu uopće rijetki, kada žena uđe u taksi i traže da joj pratimo muža. To je suludo - naglasio je Suljagić.

Suljagić: Spisak namirnica

Parovi da kontroliraju strasti  

Taksisti s kojima smo razgovarali kazali su nam da prije početka vožnje najviše vole kada mušterija jasno kaže željenu destinaciju. 

Građanima su preporučili da ne unose hranu u taksi vozilo, pripreme sitan novac, da se ne ponašaju prema njima kao prema slugama, a parovima da kontroliraju strasti na zadnjem sjedištu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.