SARAJEVO

Novo Sarajevo: Zbog minusa na javnim česmama nema vode

Na većini česama postavljene plombe

A. GRABOVICA

23.1.2018


Nova javna česma, prema najavama iz Općine Novo Sarajevo, uskoro će biti napravljena u Aleji lipa u naselju Dolac Malta. Ekipa “Avaza” obišla je već postojeće česme i uvjerila se da većina njih nije u funkciji. Tako voda ne teče na česmi kod Doma zdravlja “Omer Maslić”, na Vilsonovom šetalištu kod Historijskog muzeja...

Ljetne redukcije

Iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija” pojasnili su nam da je voda na ovim česmama bila isključena za vrijeme velikih ljetnih redukcija.

- Javne česme na ovom području nisu bile u funkciji od avgusta do 25. decembra, jer su u tom periodu, zbog nestašice vode, bile isključene iz sistema vodosnabdijevanja. Nakon tog roka, one su ponovo stavljene u funkciju – kazali su nam iz “Vodovoda i kanalizacije”.

Bez odgovora

Iako smo ranije tražili odgovor iz Općine Novo Sarajevo zašto nema vode na česmama, još ga nismo dobili. Nezvanično smo saznali da su slavine plombirane još u novembru zbog straha od niskih temperatura i minusa.

Riječ građana

Arijanda Hamamdžić – Velika je potreba građana za javnim česmama, ali više u ljetnom periodu nego zimi. Potrebno je i malo bolje održavanje, ali kao i sve kod nas, nadležnost se prebacuje sa jednih na druge.  

Redžifa Lizalović – Javne česme svakome su neophodne, posebno nama, starijima, kada hodamo duže. Nije tačno da su sve puštene u rad. Ja, kao penzioner, svakodnevno hodam i ne vidim to baš tako kako nam govore iz “Vodovoda”.

Nedžad Isaković – Najpotrebnije su česme na Vilsonovom šetalištu, stariji ljudi svakodnevno šetaju, mlađi treniraju, posebno kad je ljepše vrijeme. Ne znam koliko ih trenutno ima, ali ne sumnjam da ih većina nije funkcionalna.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.