SARAJEVO

Lani uklonjeno 2.420 nepropisno parkiranih vozila: Blokadom točkova protiv onih koji ne plaćaju parking

Postavljeno je 936 blokada na točkove

Piše: I. BANDIĆ

22.1.2018

Uz asistenciju patrola Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, radnici pauk službe "Rada" lani su s gradskih ulica uklonilili 2.420 nepropisno parkirana vozila. Kako navode iz ovog preduzeća, neplaćeni parking bio je razlog za uklanjanje čak 502 vozila, dok su premještanje 50 vozila, preko MUP-a KS, zahtijevala tužilaštva, agencije... 

Nesavjesni vozači

- Prilikom dolaska stranih delegacija, zatim zbog sportskih i kulturnih dešavanja te zbog hitnih građevinskih radova, 33 vozila su u 2017. godini premještana bez naplate. Broj kazni u 2017. smanjen je u odnosu na prethodne godine, čemu doprinosi i postavljanje blokade na točkove – pojašnjavaju iz “Rada”.

Kako bi stali ukraj nesavjesnim vozačima, u “Radu” sve više posežu i za postavljanjem blokade točkova na licu mjesta. Na taj način se kažnjavaju oni koji ne plate parking u roku od 10 minuta.

Istaknuti kartu

- Osim toga, točkovi će biti blokirani i kad se prekorači plaćeno vrijeme i kada se na vjetrobranskom staklu ne istakne odgovarajuća parking-karta. U 2017. postavljeno je 936 takvih blokada – istaknuli su iz “Rada”.

Troškovi 100 KM i ležarina  

Izlazak pauk službe i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila sa saobraćajnica prema nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo košta 100 KM. Vlasnici su dužni platiti i ležarinu od 12 KM za svaki dan koji vozilo provede deponirano na nadvožnjaku Ciglane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.