SARAJEVO

Muzur: SDA me kaznila jer nisam htio glasati za ono što nije dogovoreno

Detalj s posljednje sjednice na kojoj je izglasan budžet

A. TABAK

23.1.2018

Usvajanje općinskog budžeta na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća (OV) Ilidža žestoko je posvađalo rukovodstvo ilidžanske SDA i vijećnike te stranke. Problem je, naime, nastao kada je šef Kluba vijećnika SDA Nermin Muzur odbio glasati za budžet koji je predložio načelnik Senaid Memić. Nakon toga uslijedili su unutarstranački obračuni i kazne.  

Prekršen stav

- Istina je, nisam htio glasati za budžet i zbog toga su me smijenili s pozicije šefa Kluba. Dobio sam i ukor kao pred isključenje iz stranke. Oni koji su me smijenili tvrde da sam na taj način prekršio stav Općinskog odbora (OO) SDA. Međutim, ja nisam ništa prekršio jer oni nisu ispunili ono što su obećali na sjednici OO - rekao je Muzur za „Avaz“.

Ističe da je dogovor bio da će se uraditi korekcije budžeta, ali da se to nikad nije desilo iako je bilo dogovoreno.

- Budžet je isti već pet godina. Promjene koje smo dogovorili nisu uvrštene. Ostajem pri svojim principima i nikada neću glasati za ono za što se nismo dogovorili i zbog toga sam kažnjen - istakao je Muzur.


Muzur: Opomena pred isključenje

Fikret Prevljak, predsjednik Općinskog odbora SDA Ilidža, potvrdio nam je da Muzur više neće obnašati funkciju šefa Kluba u OV.

Velike obaveze

- Muzur je smijenjen zbog njegovih velikih obaveza jer kao predsjednik Turističke zajednice ima puno posla. Odluku o njegovoj smjeni donijeli smo jednoglasno - rekao je Prevljak.

Kažnjen i vijećnik Stambolić 

Zbog istih razloga kažnjen je još jedan vijećnik SDA Tarik Stambolić. On je za vrijeme glasanja o budžetu napustio sjednicu pa je izbačen iz OO SDA Ilidža. 

- Kažnjen sam jer sam ostao dosljedan potrebama građana Ilidže. Uložio sam amandmane od kojih bi veliku korist imali građani, ali oni nisu prihvaćeni pa nisam glasao za budžet - rekao nam je Stambolić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.