SARAJEVO

Na cijeloj trasi gradi se punom parom: Kružni tok kod pekare "As" imat će i tri lifta

( M. Kadrić). Zbog gradnje kružnog toka zatvorena ulica Safeta Hadžića

Piše: F.SABLJICA

5.2.2018

Na cijeloj trasi Južne longitudinale, dugoj 900 metara, gradi se punom parom. Zvornička i ulica Safeta Hadžića dijelom su zatvorene za saobraćaj. Zbog toga u funkciji nisu ni trolejbuske linije Dobrinja i Otoka prema Trgu Austrije i Jezeru, a svakodnevno su i velike saobraćajne gužve. Automobili saobraćaju dijelom Olovske ulice, uz samo gradilište. 

Betoniranje tunela  

Kako su nam rekli iz firme “Euro-Asfalt”, ukoliko im vremenski uvjeti budu išli naruku, u Zvorničkoj i ulici Safeta Hadžića saobraćaj bi trebao biti u funkciji od 10. do 20. februara, kada bi trebao biti pušten i trolejbuski saobraćaj.  


Zatvorena i Zvornička ulica

Selvedin Mujić, zamjenik šefa gradilišta, rekao je da su završili prvu fazu gradnje kružnog toka kod pekare “As” u Hrasnom Brdu.

Druga faza

- Počeli smo i radove druge faze kružnog toka, na kojoj su najveći izazov iskop i gradnja dva nova pothodnika - kazao je Mujić.

Jedan od liftova na kružnom toku

Kod pekare “As” bit će izgrađena i tri lifta, a trenutno je u toku gradnja prvog. Liftovi će biti za invalide i stanovnike Hrasnog Brda, da mogu sići u pothodnike i izaći na kružni tok.

Povremene obustave saobraćaja

Mujić je naveo da se na dijelu Zvorničke i ulice Topal Osman-paše postavljaju slivnici, semafori, izmještaju instalacije struje i telekomunikacija, priprema tampon i asfalt.

- Povremeno će i dalje biti obustave saobraćaja, ali u kraćim intervalima. Plan je da u narednom periodu završimo drugu fazu kružnog toka. Do sada radovi idu prema planu - kazao je Mujić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.