SARAJEVO

Gušić: Smijenit ću sve direktore u GRAS-u

Piše: A. TABAK

11.2.2018

Da bi smanjio troškove i poboljšao poslovanje firme, privremeni upravnik GRAS-a Haris Gušić ukinut će radna mjesta svih izvršnih direktora, saznaje „Dnevni avaz“.

Upravnik smjenjuje direktora autobuskog saobraćaja, trolejbuskog saobraćaja, tehničke službe te direktora zajedničkih poslova, koji inače dobivaju vrlo visoke plaće.  


Tri kandidata

- S promjenama krećem iz svog kabineta, s vrha pa nadolje. Rad izvršnih direktora nije donio rezultate, a smanjit ćemo mjesečni trošak. S funkcije izvršnog direktora bit će smijenjeni Nezira Džamalija, Lejla Imamović, Senad Međedović i Izo Kukan. Organizacija firme od sada će biti uređena tako da ću na vrhu biti ja, a ispod mene će ostati koordinator za saobraćaj Senad Međedović, koji je za sada jedini izabrani za ovo mjesto - rekao je Gušić.  

Za poziciju koordinatora općih poslova izabrat će nekoga do ponedjeljka, a postoje tri kandidata.

Gušić ističe da će koordinatori biti imenovani na tri mjeseca te, ukoliko njihovo poslovanje ne bude zadovoljavajuće, bit će smijenjeni.

 Bolje rješenje

Upravnik Gušić također nam je kazao da se Sindikat firme ne slaže s njegovom odlukom te da je od njih tražio da ponude bolje rješenje, što do sada nisu uradili.

 Procjena rada

Senad Međedović, jedini od izvršnih direktora kojeg je upravnik izabrao za koordinatora saobraćaja, kazao nam je da je svoj dio posla do sada radio onako kako je smatrao da treba te da je zahvalan na korektnoj ocjeni njegovog rada.

- Ja sam za to da firma ide naprijed, a na kojoj ću poziciji biti, najmanje mi je važno. I za GRAS ću se boriti sve dok budem u njemu radio - rekao je Međedović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.