SARAJEVO

U Vogošći gradimo reprezentativni trg od 1,4 miliona KM

Piše: Es. M.

13.2.2018

Nakon što je nedavno na platou ispred Sportske dvorane „Amel Bečković“ u Vogošći otvoren Trg žrtava genocida u Srebrenici, Općina Vogošća uveliko se priprema za gradnju novog trga.  

Prema riječima načelnika Edina Smajića, radi se o uređenju Trga branilaca općine Vogošća, ispred upravne zgrade Kulturno-sportskog centra „Jasmin Isanović Žuti“ u centru Vogošće.

- Naručili smo idejni projekt uređenja ovog prostora. Prema procjeni iz idejnog projekta, vrijednost investicije iznosit će oko 1,4 miliona KM. Naravno, tačan iznos potrebnih sredstava bit će poznat nakon izrade glavnog projekta i odabira izvođača radova. Ovo će biti mjesto okupljanja naših sugrađana, mjesto dostojno žrtve onih koji su tokom agresije na BiH 1992.-1995. dali svoje živote za odbranu BiH - rekao je Smajić za „Avaz“.

Na trgu će biti svi potrebni sadržaji za mlade, ali i najstarije sugrađane. Trg će, kaže, imati modernu pozornicu za izvođenje različitih kulturno-zabavnih i drugih manifestacija.

- To će biti reprezentativno mjesto. Razmišljamo i o tome da dio centralne ulice Jošanička pretvorimo u pješačku zonu - potcrtao je Smajić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.