Načelnik Edin Smajić za „Avaz“

U Vogošći gradimo reprezentativni trg od 1,4 miliona KM

Autor: Es. M.
13.02.2018 08:48
A
A
A

Nakon što je nedavno na platou ispred Sportske dvorane „Amel Bečković“ u Vogošći otvoren Trg žrtava genocida u Srebrenici, Općina Vogošća uveliko se priprema za gradnju novog trga.  

Prema riječima načelnika Edina Smajića, radi se o uređenju Trga branilaca općine Vogošća, ispred upravne zgrade Kulturno-sportskog centra „Jasmin Isanović Žuti“ u centru Vogošće.

- Naručili smo idejni projekt uređenja ovog prostora. Prema procjeni iz idejnog projekta, vrijednost investicije iznosit će oko 1,4 miliona KM. Naravno, tačan iznos potrebnih sredstava bit će poznat nakon izrade glavnog projekta i odabira izvođača radova. Ovo će biti mjesto okupljanja naših sugrađana, mjesto dostojno žrtve onih koji su tokom agresije na BiH 1992.-1995. dali svoje živote za odbranu BiH - rekao je Smajić za „Avaz“.

Na trgu će biti svi potrebni sadržaji za mlade, ali i najstarije sugrađane. Trg će, kaže, imati modernu pozornicu za izvođenje različitih kulturno-zabavnih i drugih manifestacija.

- To će biti reprezentativno mjesto. Razmišljamo i o tome da dio centralne ulice Jošanička pretvorimo u pješačku zonu - potcrtao je Smajić.