SARAJEVO

Gušić: Himzaniji smeta moj kabinet jer u njemu nema njegovih ljudi

Ne znam šta je on radio posljednjih 30 godina pa je firma u ovakvim problemima, rekao Gušić

GRAS: Hoće li preduzeće trpjeti posljedice zbog sukoba

Piše: A. T.

14.2.2018

Bura koju je izazvala započeta sistematizacija novih radnih mjesta u GRAS-u i dalje se ne stišava. Sindikat se protivi namjeri upravnika Harisa Gušića da oformi kabinet sa 12 uposlenika, smatrajući to neopravdanim. Upravnik Gušić kazao je za „Avaz“ da je problem predsjednika Sindikata Adnana Himzanije to što u novoformiranom kabinetu neće biti njegovih ljudi.  

 Provođenje sile

- Sve što sam rekao, mogu potkrijepiti dokumentima, a Himzanija to ne može. On pravi probleme zbog preraspodjele radnika. Njemu se ne sviđa šta ja radim. Mada ja ne znam šta je on radio posljednjih 30 godina pa je firma u ovakvim problemima - rekao je Gušić.




Gušić: Himzanija pravi probleme

Ukoliko ne dođe do kompromisa sa Sindikatom, Gušić ističe da on ima druge načine da ostvari ono što je dobro za GRAS.

Sindikalista Himzanija je, s druge strane, kazao da će Gušić formiranjem kabineta od 12 ljudi žrtvovati kompletan GRAS te da je riječ o provođenju sile.

 Nema dogovora

- Mi nemamo nikakav dogovor s njim, ali kao Sindikat to nikad nećemo dozvoliti. Ne možemo mu zabraniti da uradi to šta je planirao, ali posljedice koje će biti od pokretanja tužbi će biti druga stvar. On daje 12 radnih mjesta, od toga 11 s nenormalno visokim koeficijentima, dok vozači i ostali radnici još nisu primili ni topli obrok - rekao je Himzanija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.