SARAJEVO

Vijećnici će u martu odlučivati o laureatima Šestoaprilske nagrade

Kandidati i Gavrankapetanović, Ljujić-Mijatović, Hadžihafizbegović

A. NALO

14.2.2018

 

Na martovskoj sjednici vijećnici Gradskog vijeća odlučit će ko će ove godine biti laureati za Šestoaprilsku nagradu, koja se svake godine tradicionalno dodjeljuje povodom Dana grada, 6. aprila. 

 
Naredni sastanak 

Naredni sastanak članova Odbora za dodjelu ovog prestižnog priznanja trebao bi biti u ponedjeljak, kada će iz svake kategorije biti izabrana po dva kandidata koja dobiju najviše podrške.

U uži krug za nagradu, prema odluci Odbora, iz oblasti privrede ušli su firme „Auto Delta“ i „Centrotrans Eurolines“ te Amer Bukvić. Iz oblasti nauke i obrazovanja ima samo je prijedlog i to je Tatjana Ljujić-Mijatović, a iz oblasti kulture i umjetnosti vokalni solisti grupe ''Ambasadori'' Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić, Hajrudin Varešanović i Jasna Gospić, zatim glumac Emir Hadžihafizbegović i „Jazz Fest Sarajevo“. 

 Druge oblasti

Karate-klub ''Bosna'', Lejla Tanović, Zdravko Stojnić i Želimir Vidović Keli, posthumno, kandidati su iz oblasti sporta, a iz zdravstvene i socijalne zaštite Udruženje BIMA, Ismet Gavrankapetanović i Gerontološki centar. Udruženje „Lasta“ predloženo je u kategoriji druge oblasti života i rada.  
Novčani iznos Šestoaprilske nagrade u 2018. godini utvrđen je u visini od 5.000 KM. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.