SARAJEVO

Nove linije Centrotransa od ponedjeljka za rubna područja općine Centar

Ilustracija

Fena

14.2.2018

Na današnjem sastanku u Općini Centar Sarajevo koji je organizirao Nedžad Ajnadžić s predsjednicima i sekretarima mjesnih zajednica Betanija-Šip, Hrastovi-Mrkovići, Pionirska dolina, Nahorevo i Soukbunar i generalnim direktorom Centrotransa Safudinom Čengićem dogovoreno je da će na linijama za rubna područja općine Centrotrans organizirati prijevoz već od narednog ponedjeljka.

Načelnik je iskazao puno razumijevanje za opravdano nezadovoljstvo građana koji su sinoć blokirali saobraćaj na Kromolju kako bi istakli svoj revolt zbog lošeg prijevoza na toj liniji.

Ajnadžić je od predstavnika navedenih mjesnih zajednica zatražio da hitno održe zborove građana na kojim bi bila izvršena analiza funkcionisanja javnog prijevoza i istaknuti zahtjevi u vezi sa mogućim rješenjem nagomilanih problema u toj oblasti.

Zatražio je od firme Centrotrans hitan odgovor na rješavanju ovih problema, jer je svako daljnje odgađanje zahtjeva građana za uredan prijevoz neprihvatljivo.

Čengić je u cjelosti prihvatio zahtjeve načelnika Ajnadžića i iskazao spremnost da ta firma pokrene prijevoz građana svojim vozilima na linijama za Nahorevo, Kromolj-Poljine, Podhrastove, Breku i Bare, tako što će Centrotransova vozila saobraćati tim linijama svakih sat vremena od 6.00 do 21.00 sat svakog dana, saopćila je Općina Centar.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.