SARAJEVO

Pomirili se Gušić i Himzanija, ništa od kabineta sa 12 radnika

Gušić: Nesuglasice ostavljene po strani

Piše: A. T.

20.2.2018

Upravnik GRAS-a Haris Gušić i predsjednik Sindikata komunalne privrede ove firme Adnan Himzanija, nakon oštrih sukoba posljednjih dana, jučer su potpisali primirje. Gušić je odustao od svoje namjere da formira kabinet sa 12 radnih mjesta, čemu se Himzanija protivio. Gušić je tada rekao da je Sindikat protiv njegove odluke jer u „kabinetu neće biti Himzanijinih ljudi“.  

- Nesuglasice sa Sindikatom stavljamo po strani, barem dok se ne riješe problemi s nabavkom novih vozila. Prolongirat ćemo formiranje kabineta da bismo zajednički riješili probleme koje trenutno imamo. Sindikat se protivio nekim mojim postupcima, kao i ja njihovim. Ali sjeli smo i dogovorili se te ostavili sve naše nesuglasice po strani i okrenuli se poslu da bismo spasili firmu i radnike - rekao je Gušić.

Iz Sindikata GRAS-a kazali su nam da su se složili s upravnikom da rade na rješavanju problema po pitanju voznog parka da bi se građanima mogao osigurati redovan prijevoz u svim dijelovima grada.

- Kada GRAS bude vozio redovno, i uposlenici će odmah imati bolje uvjete rada, kao i plaće. Što se tiče formiranja kabineta, nadamo se da će upravitelj poštovati stav Sindikata - rekao je predsjednik Sindikata.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.