SARAJEVO

U naselju Ciglane završena rekonstrukcija Merhemića trga

I. B.

20.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U naselju Ciglane završena je prva faza rekonstrukcije Merhemića trga koju je iz prošlogodišnjeg budžeta finansirala Općina Centar. Predstavnici ove lokalne zajednice su, u pratnji načelnika Nedžada Ajnadžića i predstavnika Mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica'' obišli obnovljeni trg.

- Projekt je koštao 550.000 KM, a dobili smo rekonstruiran trg površine od 1830 metara kvadratnih – kazao je Bećir Sirovina, savjetnik načelnika, dodavši kako je cilj da ovaj prostor bude oličenje urbanog dijela Općine.

Sličnog mišljenja bila je i Sandra Gluhić, predsjednica Savjeta MZ. Kazala je da je ovaj trg ranije bio parkiralište vozila, zbog čega su ploče bile uništene. Ističe da će to spriječiti postavljeni potopni stubići koji kontroliraju pristup vozilima.

Načelnik Ajnadžić, kratko poručio da je mnogo posla urađeno, ali da su planirani i novi projekti u ovoj MZ poput modernizacije kosog lifta uz izgradnju podzemnih garaža. Na popločanom trgu, postavljene su klupe sa pratećim mobilijarom, a najviše pažnje privukla je novoizgrađena fontana. Mlađi sugrađani dodaju kako su zadovoljni postavljenim solarnim klupama.



Foto/Video: I. Bandić

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.