SARAJEVO

Gušić: Nemoguće izmjestiti terminal iz ulice Sutjeska

Terminal Sutjeska koriste prijevoznici GRAS i ''Centrotrans''

I. BANDIĆ

23.2.2018

Za izmještanje autobuskog stajališta iz ulice Sutjeska na drugu lokaciju još se traži rješenje. Međutim, čini se da preduzeće GRAS u vezi s ovim prijedlogom niko nije zvanično kontaktirao iako su građani i rukovodstvo Druge gimnazije ranije apelirali da se to učini radi sigurnosti učenika, s obzirom na to da desetine autobusa svakodnevno prolaze.

Zajedničko rješenje

Da općine Centar i Vogošća zajednički nastoje riješiti ovo pitanje, kazao je Bećir Sirovina, savjetnik općinskog načelnika Centra za društvena pitanja.




Sirovina: Razmatramo projekt

- Taj projekt je još u razmatranju. Iznalazi se rješenje jer prijedlog koji postoji ne odgovara stanovnicima Vogošće. Općina Centar spremna je participirati u bilo kojem rješenju da to stajalište ne bude tu gdje je sada zbog blizine Druge gimnazije - kazao je Sirovina.

Kad je u pitanju izmještanje terminala, upravnik preduzeća GRAS Haris Gušić poručuje da on nije upoznat s predloženim lokacijama. Podsjeća da je terminal na Sutjesci napravljen za GRAS, međutim, tvrdi da njega bez plaćanja uzurpira „Centrotrans“, dok GRAS izdvaja novac za njegovo čišćenje i održavanje.

Uraditi analizu


Gušić: Bez informacija

- Ne mogu zamisliti da će terminal biti na nekoj drugoj lokaciji. Prvo, potrebno je napraviti analizu. Treba promijeniti i mrežu linija javnog prijevoza, jer to nije samo preseliti stub na kojem piše stajalište, tu se mora uključiti i čitava logistika - ističe Gušić, konstatirajući da, iako neko radi na tom projektu, on još nema konkretnih informacija.

Tri lokacije

Sirovina je rekao da su ranije bile predložene tri lokacije gdje bi se mogao preseliti terminal. To su Trg Austrije, parking iza SCC-a i plato ispred Željezničke stanice. No, nijedna od ovih lokacija ne odgovara putnicima iz Vogošće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.