SARAJEVO

Majka optužila ljekare da nisu htjeli pregledati bolesnu djecu

Piše: A. T.

22.2.2018

Slučaj majke koja se požalila medijima da njenu bolesnu djecu ljekari nisu htjeli primiti u Domu zdravlja ''Vrazova'' bit će istražen da bi se utvrdilo šta se tačno desilo. Ukoliko se potvrdi istinitost njene priče, ljekar koji je postupio na takav način snosit će posljedice. To nam je potvrdio portparol JU Dom zdravlja KS Arman Šarkić, istaknuvši da menadžment ne bježi od sankcija te da je njihov izričit stav da se bolesno dijete ne smije vratiti. 


Šarkić: Ne bježimo od sankcija

- Mi provodimo našu internu istragu da vidimo šta se desilo. Međutim, ne možemo ništa tretirati bez jasnog imena i prezimena ljekara. To je prvi korak i bez toga ne možemo ništa uraditi. Mi smo kao menadžment spremni uvijek reagirati, ali reagiramo po konkretnom primjeru - rekao je Šarkić.

S obzirom na to da je sezona gripe i prehlade te da i medicinsko osoblje, također, obolijeva, Šarkić ističe da su u ovom slučaju imali nenadano odsustvo ljekara koji je obolio od gripe.

- Kada neko od ljekara oboli, nemamo druge koji bi ga mogli zamijeniti. Naš kadar je knapiran i, kada dva ljekara ispadnu iz procesa rada, onda imamo veliki problem - rekao je Šarkić, istaknuvši da će taj nedostatak nadomjestiti objavljenim konkursom za ljekare porodične medicine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.