SARAJEVO

Emir Hadžihafizbegović i grupa ''Ambasadori'' bore se za vrijedno priznanje

Zvanična odluka 14. marta ( Arhiv)

F. Sa.

23.2.2018

Članovi Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade za 2018. godinu održali su danas sastanak na kojem su odlučili i u uži krug izabrali kandidate koji će se takmičiti za ovu prestižnu nagradu, koja se tradicionalno dodjeljuje na Dan Grada Sarajeva, 6. aprila.  

Kako je u izjavi za ''Dnevni avaz'' rekao predsjednik Odbora Velija Katica iz oblasti kulture između "Ambasadora" i Jazz Fest Sarajevo, u uži krug izabrana je grupa "Ambasadori".

- U oblasti privrede, prema Gradskom vijeću, ide prijedlog Amer Bukvić i kompanija "Centrotrans". U oblasti kulture ide Emir Hadžihafizbegović i grupa "Ambasadori". U kategoriji sporta kandidirani su Karate klub "Bosna" i Zdravko Stojnić. U oblasti zdravstva kandidati su Udruženje "Medicinska asocijacija BIMA" u BiH i prof. dr. Ismet Gavrankapetanović. Profesorica Tatjana Ljujić-Mijatović predložena je za nagradu u kategoriji nauka i obrazovanje, a iz ostalih oblasti to je Odred Lasta - kazao je Katica.

Konačnu riječ o dodjeli prizananja dat će vijećnici Gradskog vijeća na sjednici 14. marta. Oni će tajnim glasanjem odlučiti ko će biti dobitnici Šestoaprilske nagrade, te ko će biti počasni građanin Sarajeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.