SARAJEVO

Najboljima stipendije Burch univerziteta

Detalj s takmičenja

Piše: L. Š.

24.2.2018

Sarajevo koledž i Međunarodna srednja škola u Sarajevu danas su bili domaćini završne ceremonije Devete BOSEPO olimpijade, na kojoj je predstavljeno 137 projekata. U sklopu projekata učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele BiH predstavili su se u kategorijama zaštita okoliša, inžinjering i IT, kratki film, juniori i umjetnost, dok je poseban akcent stavljen na temu za kratki film, koja je glasila “Ljubav pobjeđuje sve”. 



- Lijepo je vidjeti mlade ljude koji imaju interes za ovakvu vrstu takmičenja. BOSEPO je, naravno, i odlična prilika za stjecanje novih iskustava i prijateljstava. BOSEPO je mjesto gdje snovi postaju stvarnost - istaknuli su organizatori.

Najbolji takmičari u kategoriji zaštita okoliša su Adem Nuhović i Amina Hadžiemrić, u kategoriji energije Benjamin Dervišević i Rejhan Sulić te u kategoriji inžinjering i IT Tarik Horozović i Ademir Jusić. 

Oni su osvojili glavnu nagradu - punu stipendiju za dodiplomski studij na Internacionalnom Burch univerzitetu. Aida Mujčin i Nedžad Spahalić s filmom “Prekidamo!” osvojili su prvo mjesto te pokazali da ljubav zaista pobjeđuje sve.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.