Foto: U preduzeću imaju novac za nabavku 50 vozila

Zabrinjavajuće najave

Gušić: U ponedjeljak je dan odluke za GRAS

Autor: A. TABAK
11.03.2018 08:20
A
A
A

Zbog dugih procedura javnih nabavki te tendera koji se godinama poništavaju, privremeni upravnik GRAS-a Haris Gušić tražio je da se ova firma izuzme iz sistema javnih nabavki. Kako je kazao za “Avaz”, u ponedjeljak je “dan D” za GRAS, jer očekuju odgovor Konkurencijskog vijeća, kada će znati je li firma izuzeta iz sistema javnih nabavki i kakva će joj biti sudbina.

Vozni park

- Ukoliko ne budemo oslobođeni javnih nabavki, ne preostaje nam ništa drugo nego staviti ključ u bravu. Ako nas Konkurencijsko vijeće oslobodi javnih nabavki, naš naredni korak bilo bi obnavljanje voznog parka. Imamo novca za kupovinu 50 novih vozila, minibusa i autobusa, i ta procedura bila bi gotova za 10 dana – rekao je Gušić.

  • Gušić: “Dan D” za firmu
    Gušić: “Dan D” za firmu

Istaknuo je da u posljednjih osam godina tenderi za nabavku vozila za GRAS padaju te da pod tim uvjetima ne mogu kupiti vozila. 

Isti uvjeti

- Tenderi konstantno padaju zato što nekome nije u interesu da mi to kupimo, a to je firma “Sejari”, koja se žali i koja na svaku odluku ima primjedbe. Ako nas Konkurencijsko vijeće oslobodi javnih nabavki, ta se firma više neće imati kome žaliti nego ćemo svi raditi pod istim uvjetima kao i konkurencija, što je jedini pravi stav – rekao je Gušić.