SARAJEVO

Kosi lift na Ciglanama opet ne radi

NIje prvi put da kosi lift nije u funkciji

I. BANDIĆ

11.3.2018

Kosi lift na Ciglanama, nakon što je bio u funkciji nešto duže od mjesec, od ponedjeljka ponovo ne radi. Ova vijest iznenadila je stanovnike ovog naselja, naročito starije, koji moraju prijeći više od 300 stepenica. 

Negativno poslovanje

Kako su nam kazali, na početnoj stanici dočekala ih je obavijest koju je, bez navođenja preciznih razloga, postavilo preduzeća GRAS, koje upravlja liftom.


GRAS postavio obavještenje. ( I. Bandić)

Upravnik Haris Gušić kazao je za “Avaz” da je istekla privremena dozvola.

- Svakome ko želi da snosi troškove za rad kosog lifta, GRAS će izaći ususret da građani mogu da se prevoze. Ali, GRAS to neće raditi na svoju štetu. To nije njegovo osnovno sredstvo za rad i ne želimo da nabijamo sebi troškove, čak i negativno poslovanje nečim što nije naše – ističe Gušić.

Također, podsjeća da ponovo treba produžiti licencu, što je trošak od nekoliko hiljada maraka. Inače, mjesečni troškovi za održavanje veći su od 10.000 KM. Osim toga, GRAS nije informiran ni o tome u kojoj je fazi rješavanje dokumentacije o prijenosu vlasništva.

Gradnja novog

Podsjećamo, rukovodstvo Općine Centar želi da od Zavoda za izgradnju KS preuzme zemljište na kojem se nalazi kosi lift. Kada postane općinsko, spreman je i idejni projekt za gradnju novog, modernog kosog lifta. Gradnja bi počela nakon što se reguliraju svi imovinskopravni odnosi između GRAS-a, Općine, Zavoda i Ministarstva saobraćaja KS.

Ž8 = I. BANDIĆ

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.