SARAJEVO

Klizište na Ciglanama: Rok za završetak radova 90 dana

Dio ulice gdje će se vršiti monitoring klizišta

I. BANDIĆ

13.3.2018

Ulicom Hakije Kulenovića na Ciglanama od novembra prošle godine saobraća se samo u jednom smjeru, a razlog je pojava klizišta na dijelu ulice.

Odabran izvođač

Nakon prijave građana iz Mjesne zajednice Ciglane - Gorica, Zavod za izgradnju KS predložio je status jednosmjerne ulice za ovu saobraćajnicu, i to do okončanja sanacije klizišta. Iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar ističu da je u toku sanacija klizišta na broju 14.

- Odabran je izvođač “Grakop” iz Kiseljaka. Oni će izvesti pripremne radove. Vrijednost projekta je 98.982 KM sa PDV-om – poručuju iz Općine te dodaju kako je rok 90 dana i počeo je teći od 7. marta.

Po okončanju tog posla, radit će se monitoring klizišta radi izrade tehničkog rješenja sanacije klizišta na poziciji vijadukta.

Pripremni radovi

On počinje na spoju s Jukićevom ulicom, a završava se kod zgrade na broju 14.

- Za monitoring su odabrani Konzorcij “Angermaier” Sarajevo i Institut za građevinarstvo IG iz Banje Luke, a vrijednost je 28.041 KM sa PDV-om – ističu iz Općine te dodaju kako je period monitoringa 14 mjeseci, a počinje od završetka pripremnih radova.

Zabrana parkiranja

Direkcija za puteve i Ministarstvo saobraćaja KS postavili su saobraćajni znak za zabranu zaustavljanja i parkiranja vozila na dionici od 750 metara. Ograničen je i pristup vozilima čija masa prelazi 1,5 tona, a izuzeta su vozila Hitne pomoći, policije, vatrogasaca i preduzeća “Rad”.


Jednosmjerni režim saobraćaja

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.