SARAJEVO

Uspjeh nastavnika OŠ “Ćamil Sijarić”: Sami implementirali projekt informatizacije

Svi kabineti u potpunosti informatički opremljeni

S. OBRADOVIĆ

13.3.2018


Projekt elektronskog opremanja učionica, umrežavanja i informatičke edukacije nastavnog osoblja, koji je u januaru započet u Osnovnoj školi “Ćamil Sijarić”, uspješno je završen na zadovoljstvo nastavnika, učenika i roditelja. Svi su kabineti potpuno informatički opremljeni, imaju internet, a svi nastavnici i učenici svoje e-mail adrese na domeni škole i privatne lozinke.

Uspješno je implementirana platforma Office 365, koju su već imali priliku da koriste učenici šestih razreda tokom škole skijanja te, zahvaljujući online nastavi, nisu propuštali gradivo.

Posebno treba istaknuti sam projekt informatizacije, čija bi vrijednost bila skoro 10.000 KM. Cijela škola sada ima gigabitnu računarsku mrežu, implementirani su servisi pohrane podataka na mreži NAS, kao i cloud servis, a instalirani su i nova digitalna telefonska centrala i kablovska televizija.


Husić: Olakšali komunikaciju

- Sve što se dešavalo, dešavalo se unutar škole. I ideja, i realizacija, i novčana sredstva. Dakle, nismo tražili nikakvu pomoć ni od koga. Nastavnik Muris Čičkušić, čija je ovo bila ideja, uradio je mrežu, Haris Husić educirao je nastavnike, a ostalo osoblje je pomagalo. Unaprijedili smo i olakšali komunikaciju i rad s roditeljima i učenicima. Osim toga, sada spremni dočekujemo uvođenje elektronskih dnevnika – kazala je direktorica škole Jasmina Husić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.