INICIJATIVE

Mještani Nahoreva traže prijevoz, asfaltirane ulice, vodu u kućama...

A. Na.

16.3.2018

Neredovan prijevoz, veliki broj pasa lutalica, loša kanalizaciona i vodovodna mreža, oštećene saobraćajnice, samu se neki od problema na koje se žale mještani mjesne zajednice Nahorevo. Ovo naselje, koje se nalazi u Centru, posjetili su općinski predstavnici.  

Njihovu posjetu građani su iskoristili da ih upoznaju i s pojavom novih slučajeva klizanja tla, problemom s vodom u naseljima Radava i Alapi... Od općinara su zatražili i to da im asfaltiraju i urede krak koji bi spojio Nahorevo s Nahorevskim Brdima, što bi uveliko olakšalo putnu komunikaciju lokalnom stanovništvu, kao i to da se na nekoliko lokacija postave niše za kontejnere.

Iz Općine su javno obećali da će s firmom „Centrotrans“ dogovoriti prijevoz na linijama za Nahorevo, Kromolj - Poljine, Podhrastove i Soukbunar, kao i to da će u aprilu asfaltirati put prema Skakavcu do granice sa zaštićenim područjem, ali i sanaciju oštećenih saobraćajnica.

- Kada je u pitanju problem pasa lutalica, Općina je nabavila teretno motorno vozilo za transport napuštenih pasa sa svog područja. Također, radi se i na tome da se iznađe rješenje za smještaj ambulante porodične medicine za stanovnike Nahoreva, a u fazi smo nabavke i mobilnog vozila koje će obilaziti i pružati medicinske usluge starim i iznemoglim licima u njihovim domovima - kazali su, između ostalog, iz Općine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.