RESTAURACIJA

Spomen-ploča Suadi i Olgi vraćena na staro mjesto nakon restauracije

Facebook

Piše: A. G.

18.3.2018

Restaurirana spomen-ploča posvećena heroinama koje su prve žrtve opsade glavnog grada Bosne i Hercegovine, 1992. godine, postavljena je na Mostu Suade i Olge, objavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na svojoj Facebook stranici. 

- Ploča je očišćena, u cijelosti osvježena i zaštićena, i to u najkraćem mogućem roku. Grad Sarajevo je finansirao obnovu spomen-obilježja na mjestu stradanja naših sugrađanki Olge Sučić i Suade Dilberović, koji je bio u lošem stanju - navedeno je u Skakinoj objavi. 

Podsjećamo, spomen-ploča na Mostu Suade i Olge, posvećena prvim žrtvama opkoljenog Sarajeva, nije nestala, odnesena je na restauraciju zbog dotrajalosti i oštećenja. 

Ova informacija, objavljena na službenim stranicama Grada Sarajeva, odagnala je zabrinutost građana koji su u večernjim satima primijetili da je na mostu nema. 

- Gradska uprava Grada Sarajeva izdvojila je sredstva za restauraciju spomen-ploče na Mostu Suade i Olge. Zbog dotrajalosti i oštećenja, ploča će danas biti privremeno skinuta te nakon sanacije, vraćena krajem ovog mjeseca - pisalo je tada u saopćenju Gradske uprave.

Ranije poslana na restauraciju. A. Durgut

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.