TRAKAVICA

Općina nudi rješenje, čeka se odgovor Kantona

Lift često nije u funkciji

Piše: A. NALO

19.3.2018

Nema dana a da se kosi lift na Ciglanama, kojim se dnevno prevezu destine građana, ne pokvari. Ako je suditi prema trenutnoj situaciji, tako će biti i u narednom periodu, jer se višemjesečna trakavica između Općine Centar, GRAS-a, Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju KS još nije riješila. 

- S obzirom na to da je na zemljištu na kojem je izgrađen lift, Zavod za izgradnju KS nosilac prava raspolaganja, odnosno vlasnik, i da Općina, prema zakonu, ne može graditi nikakav objekt na tuđem zemljištu, načelnik je uputio Zavodu za izgradnju KS prijedlog ugovora o zajedničkoj gradnji objekta kosi lift na Ciglanama – kazali su iz Općine Centar.

Suština ovog ugovora je da Zavod za izgradnju KS uloži zemljište, a da Općina sredstvima iz vlastitog budžeta finansira sve druge troškove, odnosno gradnju novog, modernog i funkcionalnog lifta te da, nakon gradnje lifta, preuzme obavezu upravljanja i održavanja.

- Općina je u budžetu za 2018. godinu osigurala sredstva za početak gradnje i pripremila idejna rješenja novog lifta, i to u skladu s najvišim standardima gradnje ovih objekata u Evropi. Načelnik očekuje da će Skupština KS, na prijedlog Vlade KS, podržati predloženi tekst ugovora – ističu iz Općine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.