SPORT

Sarajevo: Počela košarkaška liga osnovaca iz Starog Grada

N. Ć.

19.3.2018

Košarkaška liga osnovnih škola iz Starog Grada počela je u subotu, utakmicom između selekcija škola „Mula Mustafa Bašeskija“ i „Hamdija Kreševljaković“. 

Prva utakmica završila je rezultatom 19:20. Nakon njih snage su odmjerile ekipe škola “Saburina” i „Edhem Mulabdić“, a odigrali su rezultatom 11:12. Treću utakmicu odigrale su ekipe „Vrhbosna“ i „ Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ rezultatom 16:24.

Trener Košarkaškog kluba “Bosnian Basketball Youth” Admir Sakoč istaknuo je kako je utakmicama prisustvovalo više od 500 gledalaca, roditelja i prijatelja mališana iz Starog Grada.

- Najmlađi košarkaši i košarkašice su punih dvanaest sati uživali u čarima igre. Svi su uživali u igri i vještinama malih igrača i igračica - kazao je Sakoč, trener kluba koji je tehnički organizatori Lige.

Najtalentovaniji igrači kola su: Emina Đozo (OŠ “Mula Mustafa Bašeskija“), Muhamed Nalić (OŠ “Hamdija Kreševljaković“), Kenan Palavra (OŠ “Saburina“), Haris Ahmetović (OŠ “Edhem Mulabdić“), Haris Hamza (OŠ “Vrhbosna“) i Emir Karačić (OŠ “Muhamed Šejh ef. Hadžijamaković).

Utakmice su odigrane u Osnovnoj školi „Mula Mustafa Bašeskija”.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.