NOVO SARAJEVO

U Humskoj fekalije teku pored kuća, širi se nesnosan smrad

Fekalije se slijevaju niz ulicu

Piše: F. Sa.

11.4.2018

U novosarajevskoj Humskoj ulici je prije više od mjesec pukla kanalizaciona cijev na broju 292 ispod garaže Sulejmana Bajrovića. Zbog toga se fekalije slijevaju niz ulicu, a cijelim naseljem širi se nesnosan smrad.

 Privatna firma

S obzirom na to da dolazi i toplije vrijeme, mještani strahuju od mogućih zaraza.

Kako nam je kazao Bajrović, garaža je bila preplavljena fekalijama pa su već dva puta angažirali privatnu firmu da očisti otpad.

Garaža u koju se izlijevaju fekalije

- Još 1975. godine građani su me zamolili da privremeno odobrim da cijevi kanalizacije prođu kroz moju baštu i garažu i odobrio sam. Sve je bilo uredu do posljednje dvije godine, kada je počelo začepljenje kanalizacije, a problem je eskalirao prije mjesec, kada su fekalije počele izlaziti u garažu i niz ulicu – kazao je Bajrović.

Općinska inspekcija

Kako je rekao, mještani su zvali nadležne u "Vodovodu i kanalizaciji", ekipe su bile na terenu i otišle. Također, dolazili su i iz inspekcije Općine Novo Sarajevo i obećali su da će problem biti riješen.

Sve je bilo uredu do posljednje dvije godine, kada je počelo začepljenje kanalizacije, a problem je eskalirao prije mjesec, kada su fekalije počele izlaziti u garažu i niz ulicu, kazao Bajrović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.