VOGOŠĆA

Građani ogorčeni zbog rupa i prokopa na svakom koraku

Nakon što otklone kvarove, mnoga preduzeća ne vraćaju teren u prvobitno stanje

Ulica Hasana Merdžanovića: Uništen asfalt na trotoaru

Piše: E. MURAČEVIĆ

16.4.2018

Razrovane ulice i trotori, ogromne rupe oko šahtova, nepropisno parkiranje građana gdje god stignu, ostavljeni prokopi nakon što preduzeća otklone kvarove na mrežama… samo su neki od problema koji smetaju stanovnicima Vogošće.  

Građevinska sezona

Oštećenja oko šahta obilježena drvetom u ulici Samira Gradišića

S obzirom na to da dolazi ljepše vrijeme i da počinje građevinska sezona, nadaju se da će nadležni iz Općine reagirati i angažirati radnike da poprave sliku mnogih dijelova općine.

Naša ekipa prvo je posjetila ulicu Hasana Merdžanovića unutar Nove industrijske zone. Na ovoj lokaciji tek postavljeni asfalt na uređenom trotoaru radnici “Elektrodistribucije” prokopali su kako bi položili kablova do obližnjeg ormarića te ništa nisu vratili u prvobitno stanje.

Ništa bolja situacija nije ni u ulici Samira Gradišića do broja 1, kojom se iz Igmanske ulice prilazi objektu Pete policijske uprave i parking-prostoru u zaleđu zgrade Općine Vogošća. Na ovom potezu prolaznici moraju biti oprezni, jer je oštećen asflat oko šahtova.

Kako bi ukazali na opasnost, građani su postavljanjem drveta u sredinu poklopca šahta ukazali na oštećenja. Najveća opasnost je, ipak, u noćnim satima, kad je vidljivost slaba.

Prošireno dvorište

Nešto dalje, u vogošćanskoj Mjesnoj zajednici Hotonj, na raskrsnici Igmanske i ulice Muje Šejte, jedan od ugostitelja je, da bi proširio dvorište svog objekta, nasred trotoara postavio betonske saksije za cvijeće. Time je ugrozio sigurnost građana, kojima je onemogućio normalno kretanje trotoarom duž vrlo frekventne saobraćajnice.

- Ekipe “Vodovoda i kanalizacije” su prije izvjesnog vremena u ulici Braće Halać broj 2 otklonile kvar na cjevovodu gradskog vodovoda. No, prostor potom nisu dovele u prvobitno stanje tako da stanari muku muče prilikom ulaska u zgradu – govore ogorčeni građani.

Parkiranje na trotoar



Nepropisno parkiranje u ulici Spasoja Blagovčanina

Iako je Općina uz sami trotoar u vogošćanskoj ulici Spasoje Blagovčanina, kojom se prilazi Domu zdravlja Vogošća, izgradila dovoljan broj parking-mjesta, neki vozači radije četverotočkaše parkiraju nasred trotoara. Time one koji koriste usluge Doma zdravlja i obližnjih apoteka, primoravaju da se kreću ulicom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.