OPĆINSKI SUD

Otvorena još 4 šaltera u ZK uredu, građani i advokati više neće čekati

A. NALO

17.4.2018

U sklopu zgrade Zemljišnoknjižnog (ZK) ureda Općinskog suda otvorena su još četiri šaltera na kojima se mogu podići dokumenti iz ZK ureda i različite potvrde, kazao je Mario Nenadić (SBB), ministar pravde i uprave KS.   

Poziv građana  

Na neophodnost otvaranja još šaltera prvi je ukazao „Dnevni avaz“ ponukan pozivima brojnih građana kojima je dozlogrdilo da po nekoliko sati čekaju u redu da dobiju jedan papir.

- Zahvaljujući predsjednici Suda Janji Jovanović, u roku od 15 dana uspjeli smo brzo reagirati i zajedno riješiti ovaj problem. Dugi redovi i gužve ispred ove institucije trebale bi biti prošlost i efekte ovog našeg poteza građani bi trebali osjetiti već za nekoliko narednih dana – rekao je Nenadić. 

Gužve su već smanjene, u što se uvjerila i ekipa „Avaza“ koja u petak oko 12 sati ispred ZK ureda nije zatekla nikoga da čeka ispred zgrade.

 Gorući problem

Realizacijom ove ideje riješen je još jedan gorući problem na koji su već duže vremena ukazivali poznati advokati i notari. Oni su se također žalili da previše vremena gube na čekanju.

- I za njih je napravljen jedan šalter. Nadam se da će Notarska i Advokatska komora biti zadovoljna – ističe resorni ministar.

Realizacijom ove ideje riješen je još jedan gorući problem na koji su već duže vremena ukazivali poznati advokati i notari 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.