DOM MLADIH

Generacija budućnosti

S. K.

20.4.2018

U Sarajevu će sutra biti održana CEO High School konferenciju pod sloganom "Generacija budućnosti“ (The Next Generation).

Kako su saopćili, Ekonomski fakultet u Sarajevu i Sberbanka, organizatori skupa, riječ je o najvećem motivirajući događaju za mlade, a cilj je potaknuti srednjoškolce na inovativno i preduzetničko razmišljanje.

-Nekonvencionalnim i zanimljivim konferencijskim sadržajima, organizatori žele maturantima pružiti inspiraciju kako u odabiru njihovog daljnjeg obrazovanja tako i usvajanju praktičnih vještina i znanja. Time žele podsticati jačanje konkurentnosti mladih na tržištu rada – ističu organizatori.

Posljednjih pet godina, na CEO konferencijama uspješni bh. građani govore o njihovim izazovima i načinima kako ostvariti profesionalnu karijeru u zemlji.

Tokom 2017. godine, konferencija je okupila više od 3.500 mladih ljudi, 150 organizacija, devet fakulteta i 300 članova organizacijskog tima. Od 2013. godine, kada je projekt započeo, govornike je čulo više od 50.000 učesnika u cijeloj regiji.

Konferencija će biti održana u Domu mladih.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.