Foto: Očekuje se ekstremno djelovanje prirodnih nepogoda

Upozorenje iz CZ općine Kiseljak

Građani, zaštitite ličnu imovinu

Autor: Z. K.
23.12.2017 14:16
A
A
A

Federalna uprava civilne zaštite FBiH, Federalni hidrometeorološki zavod FBiH i Služba civilne zaštite  (CZ) općine Kiseljak obavještavaju građane da se u narednom zimskom periodu očekuje ekstremno djelovanje prirodnih nepogoda što bi moglo prouzrokovati prirodne i druge nesreće.

Kako stoji u obavještenju, upozorenje se prije svega odnosi na udare vjetra, niske temperature sa snježnim padavinama, obilne kiše i sl.

- Zbog navedenog, upozoravamo građane, da se maksimalna pažnja usmjeri na zaštitu lične imovine (stambeni i drugi objekti, vozila, instalacije i sl. ), stočnog fonda, poljoprivrednih i drugih proizvoda kao i samih ljudskih života. Posebnu pažnju treba obratiti na pregled i učvršćivanje krovova, čišćenje dimnjaka, ispravnost elektro i vodoinstalacija, sistema za grijanje i sl. – kažu iz CZ Kiseljak.

Pored navedenog, dodaje se, građani su dužni da ukoliko dođe ili osjete opasnost od prirodne i druge nesreće, preduzimaju sve preventivne i initerventne mjere u cilju zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

Više o:

Kiseljak