SREDNJOBOSANSKI KANTON

U domu Matije Milanovića u Podmilačju kod Jajca: Bogata trpeza i druženje s 10 najugroženijih porodica

E. C.

5.1.2018

Matija Milanović u svom domu u Podmilačju, povodom novogodišnjih praznika, ugostio je 10 socijalno najugroženijih porodica s područja općine Jajce.

- Ranije sam pomagao ljudima u potrebi i u Hrvatskoj i Austriji, ovaj put sam se odlučio pomoći nekim porodicama u svom rodnom gradu - kaže Milanović.

Osim bogate trpeze i ugodnog druženja, srdačni domaćin Matija uručio je svim prisutnima simboličnu pomoć u iznosu od 100 eura, dok je dan ranije posjetio dvije porodice koje se nisu mogle odazvati na njegov praznični ručak.

Kako ističe, ljude ne dijeli na vjerskoj i rasnoj osnovi. Zbog toga je odabrao po četiri hrvatske i bošnjačke porodice te po jednu romske i srpske nacionalnosti.

- S obzirom na to da u Jajcu živi veći broj Bošnjaka i Hrvata, odabrao sam četiri porodice koje imaju najlošiji materijalni status, od toga broja i manjinski broj čine Romi i Srbi pa sam odlučio da i njih razveselim u ovo vrijeme praznika – naglašava Milanović.

Ovom gestom Milanovići su htjeli da skenu pažnju javnosti i pomoći sugrađanima koji nisu u mogućnosti da dostojanstveno obilježe praznike.

- Praznici su idealno vrijeme kad bismo se svi trebali sjetiti onih kojima je naša pomoć potrebna jer gubi se smisao i samog praznika ako nam komšija nema za obrok – riječi su Milanovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.