SREDNJOBOSANSKI KANTON

Centar za kulturu u Travniku realizirao „Kreativni raspust“: Učenici kvalitetno proveli pauzu između polugodišta

Osnovci pokazali šta su naučili tokom edukacije

Piše: K. KAVAZOVIĆ

13.1.2018

Peti dan edukacije i zabave uz muziku, ples, glumu i radionice produkcije travnički osnovci okrunili su malom prezentacijom i tako na najljepši način pokazali svojim roditeljima i učiteljima kako su proveli protekle dana „Kreativnog raspusta“, koji je organizirao Centar za kulturu Travnik. 

Imali podršku

- Osnovna ideja „Kreativnog raspusta“ je da djecu koja nisu na zimovanjima, a da vrijeme ne bi provodila u kući uz računare i mobitele, dovedemo u Centar za kulturu i da ih educiramo u oblasti muzike, glume, plesa i produkcije. 

Kroz ovaj projekt za dvije godine prošlo je više od 100 osnovaca - kaže Taik Ganić, direktor Centra za kulturu.

Ovaj projekt u oba izdanja imao je podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Resorna ministrica Katica Čerkez jučer je posjetila Centar za kulturu da bi vidjela šta su osnovci naučili. Nije krila oduševljenje projektom travničkog Centra za kulturu.

- Ovo je jedna dobra ideja koja je naišla na plodno tlo u Travniku u Centru za kulturu. Ovaj projekt je nominiran i podržan od Ministarstva i drago mi je da je okupio ovako značajan broj djece koja mogu pokazati svoju kreativnost. Zahvaljujem nastavnicima koji su djeci podarili svoje znanje. Drago mi je da imamo jedan uspješan projekt i ovo je dobra ideja Centra za kulturu da se realizira u svim općinama. Jednostavno, djecu treba okupirati dobrim i korisnim stvarima - kazala je Čerkez.

Ministrica Čerkez posjetila Centar

Malu prezentaciju pratili su i roditelji djece koja su tokom pet dana prošla kroz edukativne sadržaje, a mališani su oduševljeni, kako učenjem tako i zabavom i druženjem.

Više sadržaja

„Kreativni raspust“ samo je jedan u nizu sadržaja koje Centar za kulturu Travnik realizira tokom godine. Prošle godine realizirali su više od 150 kulturnih i edukativnih sadržaja za sve generacije.

Upoznali prijatelje 

- Ovo je druga godina da učestvujem na „Kreativnom raspustu“, bavim se glumom. Bilo mi je super. Upoznala sam dosta prijatelja - rekla nam je Tea Matić, učenica šestog razreda.

Lijepo druženje

- Idem u muzičku školu, a sviram harmoniku. Na „Kreativnom raspust“ mi se veoma svidjelo. Ima dosta djece, lijepo smo se družili i dosta toga naučili - rekao nam je Rusmir Kopčić, učenik koji je pratio časove muzike.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.