SREDNJOBOSANSKI KANTON

U kreševskoj MZ Crnići zbog zagađenja iz krečane blokada puta

Na sastanku Pejak, Kozarda i mještani

K. T.

7.2.2018

Mještani kreševske MZ Crnići potpisivanjem peticije izrazili su nezadovoljstvo zbog zagađivanja okoline krečane u vlasništvu kompanije BFS. 

Na nekoliko sastanaka MZ Crnići imenovana je komisija za rješavanje ekoloških problema. Nakon potpisivanja peticije uslijedio je i sastanak kome su prisustvovali načelnik općine Renato Pejak, mještani i predstavnici BFS-a.

- Načelnik je pokazao da je uz ljude, ali direktorica Sanela Kozarda bila je nekorektna. Rekla je da se ova prašina može jesti, napadala nas je i na kraju je otišla - tvrdi Mahir Lušija, jedan od članova Komisije MZ i vijećnik u OV Kreševo.

Zahtjevi koje su mještani uputili vlasnicima kompanije su zaustavljanje zagađivanja vode, zraka i okoline, provjera okolišne dozvole od nadležnih institucija, reguliranje buke, zabrana ispuštanja taložnika u rijeke...

Pokušali smo dobiti i komentar od kompanije BFS, ali do zaključenja ovog broja nisu nam odgovorili. Zbog nerješavanja ovog problema mještani su najavili blokadu puta danas u osam sati.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.