SREDNJOBOSANSKI KANTON

KO SBB SBK: Za predsjednika predloženi dr. Zulfo Purić i Almir Švago

K.K.

14.2.2018

U Travniku je održana konstituirajuća sjednica Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) Srednjobosanskog kantona i tako su okončani unutarstranački izbori na ovom području. Nakon verifikacije članova novog saziva KO SBB SBK predložena su dva kandidata za predsjednika Kantonalnog odbora: dr. Zulfo Purić, prijedlog Općinskog odbora SBB Travnik i Almir Švago, prijedlog Općinskog odbora SBB, Donji Vakuf.  

Članovi Kantonalnog odbora su podržali ove dvije kandidature, a nakon ovjere u centrali Saveza za bolju budućnost BiH u Sarajevu glasat će se za novog predsjednika. Prethodno je od kandidature odustao Mujo Zulum koji je predložen od strane Općinskog odbora SBB Fojnica.

- Zahvalio bih se svim općinskim organizacijama Saveza za bolju budućnost u Srednjobosanskom kantonu na uspješno provedenim unutarstranačkim izborima. Samo timskim radom možemo doći do dobrih rezultata i uspjeha – kazao je dr. Zulfo Purić, v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SBB SBK.

Konstituirajućom sjednicom predsjedavao je dr. Zulfo Purić, v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SBB SBK, a sjednicu je vodio Samir Pinjo, član Kantonalnog odbora SBB SBK.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.