SREDNJOBOSANSKI KANTON

Emina Maglić i Hadžo Otuzbir učenici generacije!

K. K.

14.4.2018

Juče je najstarija obrazovno-odgojna institucija u Srednjobosanskom kantonu, travnička Elči Ibrahim-pašina medresa, promovisala 251. generaciju maturantica i maturanata. Ove godine srednjoškolsko obrzovanje u ovoj instituciji završilo je 87 maturanata u tri odjeljenja, dva ženska i jedno muško. 

- U ovoj mladosti ima dosta dobrote i nadam se da će to premijeti i na druge. Medrese su danas oaze smiraja, utočište za one koji svoju mladost žele provesti na pravi način. Iz medrese mladi ljudi izlaze spremni za ono što dolazi poslije.- kazao je direktor Medrese, mr. Dževdet ef. Šošić, naglašavajući višestoljetnu tradiciju ove ustanove u oblasti obrazovanja i odgoja.

Kantonalni premijer, Tahir Lendo, istaknuo je kako prati rast i razvoj Elči Ibrahim-pašine medrese koja je najbolja obrazovna ustanova u Srednjobosanskom kanton, rekao on. 

Maturante su predstavili razrednici i razredni odgajatelji: mr. Ahmed Omerdić, mr. Asim Hodžić, prof. Lejla Porča, mr. Nejra Muratović, prof. Merima Begović i prof. Mahira Hasičić.

Najbolji učenici generacije su Emina Maglić iz Bugojna i Hadžo Otuzbir iz Novog Travnika.

Prisutnima na svečanosti u Travniku obratili su se travnički muftija dr. Ahmed ef. Adilović, mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović, koji je kao izaslanik reisu-uleme prenio čestitke maturantima.

Noć ranije 87 maturantica i maturanata iz 251. generacije Elči Ibrahim-pašine medrese održali su tradicionalni defile kroz centar Travnika od Plave vode duž Bosanske ulice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.