TUZLANSKI KANTON

Dostojanstven oproštaj od bivše rukometne reprezentativke BiH: Suze za Milom Mijačinović nisu se mogle sakriti

( E. Skokić/Avaz.ba)

E. SKOKIĆ

20.10.2017

U organizaciji ORŽK ''Jedinstvo'' Tuzla večeras je u amfiteatru Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli održana komemoracija u povodu prerane smrti Mile Mijačinović, nekadašnje igračice tuzlanskog kluba i reprezentativke Bosne i Hercegovine. 

Mila Mijačinović rođena je 23. novembra 1977. godine, a u nedjelju 15. oktobra 2017. godine izgubila je u 40. godini svoju višegodišnju bitku sa teškom bolešću.

O Milinom životnom i sportskom putu večeras su s puno emocija govorili njeni treneri prof. Branko Dešić i Dževad Jahić, saigračica Larisa Alić, direktor ''Jedinstva'' Elmir Grabčanović, te Milin brat Mile Mijačinović, također rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine. Grabčanović je Mijačinoviću uručio uramljeni dres s brojem 10.

Inače, Mila je s ''Jedinstvom'' osvojila četiri titule prvaka BiH i tri trofeja u Kupu BiH, a sa dosta uspjeha nastupala je u dresu reprezentacije BiH. Svoju bogatu karijeru zbog povrede koljena okončala je 2008. godine, a poslije ''Jedinstva'' nastupala je za klubove u Italiji, Sloveniji, Njemačkoj i Švicarskoj.

Njenje bivše saigračice, drugovi iz muških rukometnih klubova i brojni sugrađani od Mile Mijačinović oprostili su se dostojanstveno. Suze se, ipak, nisu mogle sakriti, pogotovo kada se na kraju komemoracije prisutnima obratio Mile Mijačinović, koji je rekao:

- Ovdje je sve o Mili rečeno. Hoću da kažem da sam u ovom trenutku najtužniji i najsretniji čovjek na svijetu. Najsretniji sam čovjek zato što sam rođen u ovom gradu i što ja i moja pokojna Mila imamo ovakve prijatelje – rekao je Mile Mijačinović, koji nije mogao suzdržati emocije nakon izgovorenih riječi te je zaplakao.

Posljednji ispraćaj Mile Mijačinović obavit će se 26. oktobra u njemačkom Bad Shonbornu, gradu u kojem je zasnovala porodicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.