TUZLANSKI KANTON

Toplije učionice u područnoj školi u Lisovićima

Zamijenjeni svi prozori i vrata

O. M.

26.12.2017

U Osnovnoj školi “Podorašje” Srebrenik realiziran je projekt utopljavanja zgrade područne škole u Lisovićima. Prema riječima Samira Mahmutovića, direktora OŠ “Podorašje”, u sklopu ovog projekta, umjesto starih i dotrajalih drvenih prozora i vrata, ugrađena je savremena PVC stolarija, čime je znatno povećana energetska efikasnost ovog školskog objekta.  

Vlada Tuzlanskog kantona donirala je 4.000 maraka, a pomoć u realizaciji ovog projekta pružili su i Ibrahim Zukić, Izudin Ahmetović i Omer Musić. U pomoć je priskočio i mještanin Lisovića na privremenom radu u Švicarskoj, koji je donirao nedostajućih 1.070 KM za kupovinu četiri prozora, a finansirao je i kupovinu dvije tone peleta za zagrijavanje učionica u vrijednosti od 780 maraka.

Prije početka grijne sezone, realiziran je i projekt instaliranja centralnog grijanja u zgradi ove područne škole, u šta je uloženo 10.250 KM. Zahvaljujući realizaciji ovih projekata, pedesetak učenika nižih razreda, raspoređenih u dva kombinirana odjeljenja, imaju tople učionice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.