TUZLANSKI KANTON

Dvorana “Bazen” u Gračanici trebala bi prve srednjoškolce primiti u septembru

Vlada TK, Općina Gračanica i MSŠ osigurali 500.000 maraka

Avaz.ba

6.1.2018

Dvorana Privredno-kulturno-sportskog centra (PKSC) u gračaničkom kvartu “Bazen”, koja se nalazi tik uz dvije srednje škole, Gimnaziju “Dr. Mustafa Kamarić” i Mješovitu srednju školu (MSŠ), uskoro bi mogla biti završena. Gradnja dvorane nazvane “Bazen” započeta je još prije 15 godina.

Vlada TK će izdvojiti 300.000 maraka, a MSŠ i Općina Gračanica po 100.000, što bi trebalo biti dovoljno za završetak radova. 

- Ova informacija obradovala je 1.500 učenika naše škole, 300 učenika Gimnazije te sve profesore tjelesnog odgoja koji se godinama muče s nastavom tjelesnog odgoja izvodeći je u maloj i neuvjetnoj dvorani Društva za tjelesno vaspitanje (DTV) “Partizan” građenoj davne 1947. godine. Nije bio rijedak slučaj da se u takvoj mini sali istovremeno sastane po nekoliko odjeljenja na jednom istom času - kaže direktor MSŠ Redžo Alihodžić.

On se nada da će obećana sredstva uskoro biti operativna i da će radovi na unutrašnjem uređenje dvorane “Bazen” krenuti s prvim danima proljeća, kako bi se priveli kraju do početka septembra, odnosno nove školske godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.