TUZLANSKI KANTON

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK: Za 11 godina na ulicama dvostruko više taksi vozila

Smanjen broj neregistriranih taksi prijevoznika

M. Mu.

16.1.2018

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona jučer je počelo s podjelom dopunskih taksi oznaka za sve taksi prijevoznike koji legalno obavljaju djelatnost na području Kantona. 

Prošle godine ovu djelatnost obavljala su 504 taksi prijevoznika i 627 taksi vozila. Najviše ih je registrirano na području grada Tuzle, 34 pravna lica i 157 taksi vozila te 185 fizičkih lica sa po jednim taksi vozilom.

- U ovoj djelatnosti na području Tuzlanskog kantona uposleno je oko 700 osoba. Taksi usluga zauzima sve značajnije mjesto u oblasti prijevoza putnika u Kantonu. Prema evidenciji Ministarstva, primjetno je da se smanjio broj neregistriranih taksi prijevoznika - navode iz Ministarstva.

Također, naglašavaju da se za proteklih 11 godina broj taksi vozila povećao za više od 100 posto, odnosno, sa 288 u 2007. na 627 taksi vozila na početku 2018. godine.

- Primjera radi, u Živinicama je povećan broj taksista zbog blizine Međunarodnog aerodroma Tuzla, dok je povećanje broja prijevoznika na drugim općinama povezano s radom kontrolnih organa - ističu iz ovog ministarstva.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.