Okupljanje bivših radnika TTU-a: Policija spriječila ulazak u fabriku

Autor: E. Sk.
12.02.2018 14:04
A
A
A

Desetak bivših radnika Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla u ponedjeljak su se ponovo okupili ispred kapije novoformiranog preduzeća „TTU Enegetik“, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog neispunjenih obećanja.

U naumu da uđu u jednu od još uvijek neprivatiziranih zgrada TTU-a, onemogućili su ih službenici MUP-a TK, a u tim trenucima, između nezadovoljnih bivših radnika i policajaca došlo je do verbalnih prepirki.

Mehmed Terzić, bivši predsjednik Sindikata TTU-a, insistira da stečajna upraviteljica Alisa Bijedić saopći kada će njemu i njegovim kolegama uvezati radni staž i isplatiti zaostale plaće.

- Naše strpljenje je na izmaku i od upraviteljice Bijedić tražimo da nam saopći tačne datume kada će riješiti naše probleme. Nama je obećanje dao federalni premijer Fadil Novalić i mi više ne možemo čekati na njihovu milost – kaže Terzić.

Nakon otvaranja stečajnog postupka 2015. godine radnici TTU-a su završili na birou za zapošljavanje. U međuvremenu su Rudnik mrkog uglja „Banovići“ i „Elektroprivreda BiH“ formirali novo preduzeće „TTU Energetik“, ali svi radnici nisu vraćeni na posao.