TUZLANSKI KANTON

Sutra prva sjednica Vlade TK s Jakubom Suljkanovićem na čelu

E. Sk.

19.2.2018

Vlada Tuzlanskog kantona (TK), s Jakubom Suljkanovićem na čelu, koji je jučer isključen iz članstva SDA, prvu sjednicu u novom sazivu imat će sutra.

Novi premijer danas je održao radno-konsultativni sastanak s imenovanim ministrima na kojem je istaknuo kako mu izbor predstavlja veliku čast, ali i obavezu.

Skupština TK je u prethodnom periodu usvojila ključne dokumente, poput budžeta za 2018. godinu, tako da do kraja mandata neće biti radikalnijih zaokreta u politici i djelovanju Vlade TK.

- Kao Vlada TK, mi ćemo praktično provoditi politike koje su zacrtane tim dokumentima. Zadatak nam je nastavak finansijske stabilizacije budžeta i poboljšanje regulatornog oblika u obrazovanju, sigurnosti i socijalnoj politici. Osim toga, osovina koalicione većine je ostala uglavnom ista, tako da postoje dogovori koji su prethodili usvajanju dokumenata s koalicionim partnerima, tako da će sve ići svojim tokom i u ovom mandatu - istaknuo je premijer Suljkanović.

Podsjetimo kako na sjednici Skupštine TK nisu imenovani ministri za rad, socijalnu politiku i povratak i prostornog uređenja i zaštite okolice, te se i ova aktivnost očekuje u narednom periodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.